ACTIVITATS ORGANITZADES PEL CERCLE XAVIER SOTO

Fins avui el Cercle Xavier Soto s'ha limitat a organitzar la Conferència anual que porta el nom d'en Xavier i que se celebra al voltant del dia 10 de gener de cada any recordant el dia de la seva mort.

L'any 1996 es va celebrar la 1a. Conferència Xavier Soto a la seu central del PSC. El tema va ser "El Código Penal dela democracia", exposat per María Teresa Fernández de la Vega, Secretària d'Estat de Justícia. En el Codi Penal s'hi recollia la majoria d'edat penal als 18 anys per la que Xavier Soto va lluitar tota la vida.

L'any 1997 es va celebrar la 2a. Conferència Xavier Soto a l'Institut de Badalona en el que ell havia estudiat. El tema va ser "Els joves i la política", exposat per Narcís Serra,Primer Secretari del PSC.

L'any 1998 s'ha celebrat la 3a. Conferència Xavier Soto al Casal d'Associacions Juvenils de Barcelona -Transformadors-. El tema va ser "Dels joves del '68 als joves del '98", exposat per Toni Puig, director de l'Agència Municipal de Serveis per a les Associacions de Barcelona.

L'any 1999 es va celebrar la 4a. Conferència Xavier Soto el dijous dia 14 de gener a les 19.30 hores, a la Casa Elizalde de Barcelona, carrer València, 302. El tema: "Drets i llibertats individuals en el segle XXI", exposat per José María Mendiluce, eurodiputat.

L'any 2000 es va decidir centrar els esforços en record a Xavier Soto en promoure que algun carrer o centre educatiu de Badalona porti el seu nom. Està també pendent la publicació d'un llibre que reculli algunes de les seves intervencions i reflexions d'actualitat sobre els problemes que més el van preocupar al llarg de la seva vida política.

L'any 2005, en commemoració del 10č aniversari de la mort de Xavier Soto, s'estą preparant una jornada de debats en memņria seva. Aquest jornada tindrą lloc a Badalona el dissabte dia 15 de gener de 2005. Podeu seguir els preparatius de la jornada en aquesta bitącola col·lectiva. I aquķ podeu descarregar-vos les primeres galerades del llibre commemoratiu que estem preparant.


Torna a la pàgina del Cercle Xavier Soto