.

TORNAR A L'INICI


INNOVACIÓ
Miquel Iceta Llorens, membre de la comissió executiva del PSC

L' elecció del mot innovació i de la rosa digitalitzada com a lema i logotip del novè congrés del PSC no és fruit de l'atzar. Creiem que a Catalunya li convé innovació, és a dir, canvis, modernització, reformes. I per això els socialistes celebrem el nostre congrés amb l'objectiu d'oferir un projecte engrescador a la societat catalana.

Davant la paràlisi, l'esgotament i la ineficàcia que ens ofereix el govern presidit per Jordi Pujol, hipotecat greument per la seva dependència dels vots del PP al Parlament de Catalunya, el socialisme català vol oferir un projecte per aprofitar totes les potencialitats del país, per proporcionar oportunitats per a tothom i ajut a aquells i aquelles que ho necessiten. Volem preparar un futur millor, de prosperitat i igualtat, lluny de l'autocomplaença instal·lada al Pati dels Tarongers.

Al llarg de les darreres setmanes s'està desenvolupant al nostre país un debat sobre la nostra salut econòmica amb un dilema de fons: ¿el got està mig ple o mig buit? Convé que la societat se senti segura de si mateixa. Però no convé tenir governs que pensen que està tot fet i ben fet. Un govern que pensi així, com és el govern de CiU, no serà capaç de donar al país l'empenta que necessitem.

L'historiador Jordi Nadal ens planteja una pregunta fonamental: ¿serà capaç Catalunya d'integrar-se plenament en la nova revolució tecnològica de la mateixa manera que va ser capaç de participar en primera línia en la revolució comercial i en la revolució industrial?

Catalunya serà capaç de vèncer aquest repte si és capaç de reaccionar, si és conscient que la millor inversió és la que es fa en educació i reciclatge professional, si és conscient que les noves tecnologies i l'economia vinculada a la societat de la informació són avui els motors del creixement econòmic i de la creació de llocs de treball. La globalització ofereix grans oportunitats, però únicament per aquells que sàpiguen aprofitar-les i apostin de valent per la innovació i la recerca.

Som una gran regió econòmica i industrial dins d'Espanya i Europa, però correm el risc de perdre oportunitats i poder de decisió econòmics. I aquí la nostra referència no ha de ser sols Madrid, ho han de ser també Londres i Frankfurt. I la nostra posició únicament es pot mantenir o millorar si realitzem un esforç continuat d'atracció d'inversions, competitivitat i innovació, emmarcat en un entorn d'inversió pública suficient (en ports, aeroports, carreteres, ferrocarrils i transport públic metropolità) i de polítiques de govern que impulsin l'activitat econòmica.

Aquest és el nostre compromís. I aquest serà un dels debats centrals del Congrés. El nostre objectiu és el de construir una majoria per desenvolupar un projecte progressista per a Catalunya. Un projecte que té com a centre la llibertat, l'emancipació i el ple desenvolupament del potencial de les persones i del país. Farem realitat aquesta majoria i aquest projecte afinant el nostre projecte i el nostre partit com a principal instrument del canvi. La nova direcció encapçalada pel tàndem Montilla-Maragall n'és la millor garantia.

Copyright Avui, 16.06.2000

DARRERA PUJAR IMPRIMIR AQUESTA PÀGINA

 
t
QUI SÓC
 
DIARI DE MIQUEL ICETA
 
MATERIAL DE CONSULTA
 
ARTICLES
 
PARLAMENT DE CATALUNYA
 
CERCLE XAVIER SOTO
 
ÍTACA, ESPAI PEL DEBAT
 
CONTACTA AMB MI
 
CERCADOR DEL WEB


 
a la xarxa dins el meu web

 
 

El web de Miquel Iceta :: www.iceta.org :: Visualització òptima: 800x600 píxels :: Miquel Iceta, 2006