[cabecera.htm]


QUINA BARRA!
Article publicat a Canvi Setze, el 22 de maig de 2006

El passat dimecres el PSC presentava la seva pre-campanya de cara al referèndum sobre el nou Estatut d’Autonomia de Catalunya sota el lema: “El PP utilitzarà el teu no contra Catalunya”. La reacció del PP és tan exaltada com incongruent. Fos quin fos el lema de la campanya la reacció del PP hagués estat negativa, la mateixa que ha tingut en tots els moments de la tramitació de l’Estatut.

Sorprèn que una campanya tan descriptiva com aquesta aixequi tanta polseguera i em sembla com a mínim desproporcionat. Si els dirigents del Partit Popular tinguessin una mica de memòria callarien, perquè les hemeroteques parlin per si soles i en aquest procés estatutari no poden ser més eloqüents. Com pot un partit que ha dit tantes barbaritats contra Catalunya que aquesta campanya és ofensiva? Només cal fer una mica de memòria per contrarestar els arguments d’aquells que amb molta intenció han sembrat d’odi les relacions entre els diferents pobles d’Espanya. O no és propiciar l’odi utilitzar expressions com:

1. “El Gobierno quiere hacerle un traje a Carod y a Maragall que le pueda servir también a ETA”. Javier Arenas (21-10-2005).

2. “El Estatuto es como el Plan Ibarretxe pero sin pistola”. Javier Arenas (27-10-2005).

3. “El Estatuto es fruto de la reunión de Carod con ETA en Perpiñán”. Jaime Mayor Oreja (24-11-2005).

4. “ETA se convierte en el tutor de la reforma del Estatuto de Cataluña”. Ángel Acebes (25-11-2005).

5. “En Cataluña se está haciendo con el castellano lo que en época de Franco se hizo con el catalán”. Mariano Rajoy (14-2-2006).

6. “¿Sabes que ahora las comunidades más pobres son las que dan dinero a las ricas?”. Javier Arenas, falques radiofòniques del PP d’Andalusia (14-2-2006).

7. “La reforma del Estatuto ha colocado a Cataluña en la situación de caos que precedió a la guerra civil”. Aleix Vidal-Quadras (8-9-2005).

8. “Es el momento más crítico para la convivencia desde 1977”. Federico Trillo (1-10-2005).

9. “El Estatuto legaliza el aborto”. FAES (25-10-2005)

10. “El Estatuto abre la puerta a la poligamia”. FAES (25-10-2005)

11. “Se puede volver a un país en el que todos los españoles no son iguales ante la ley”. Ana Botella (17-10-05)

12. “España corre riesgos serios de desintegración, de balcanización y de volver históricamente a las andadas”. José María Aznar (7-10-2005)

S’ha de tenir molta barra per considerar que l’afirmació “el PP utilitzarà el teu no contra Catalunya” és injuriosa, després de dos anys de mentides, insults, recollides de signatures (inclosa la de Tejero), mocions als Ajuntaments, boicots als productes catalans i manifestacions al carrer. Qui celebraria fora de Catalunya l’èxit del no? Qui diria, amb nous arguments, que el millor que pot passar és que l’Estatut encara que s’aprovi no s’apliqui?

Només podem evitar la victòria dels que des de fa dos anys fan mans i mànigues per evitar un nou avenç de l’autogovern de Catalunya, votant sí. Sols hi ha una manera de respondre amb contundència a dos anys de campanya infame, votant sí de forma àmplia.

 

Miquel Iceta Llorens
Viceprimer secretari i portaveu del PSC
[piedepagina2.htm]

  [menu.htm]
[piedepagina.htm]