dissabte, juny 05, 2004

Primer, el debat

Comencen a sortir algunes informacions sobre el Congrés del PSC i, com sempre, tot comença pel final. Sembla com si la única cosa important que succeeix en un Congrés és que s'ha d'elegir una nova direcció. No és que vulgui treure-li importància a aquesta qüestió, perquè la té i molta. Però sí vull subratllar la importància d'altres temes que cal debatre i decidir al Congrés. I m'agradaria també retre homenatge als centenars de militants del partit que a les seves Agrupacions discuteixen la ponència marc, fan esmenes i escolleixen el més d'un miler de delegats que han de representar-los al Congrés.

Els Congresos són molt importants en la vida d'un partit. Sols tenint en compte que els celebrem cada tres o quatre anys, no cal donar més raons sobre la importància de l'esdeveniment. El 10è Congrés del PSC no serà una excepció a aquesta regla. El celebrem després del 25è aniversari de la unitat socialista, i després d'haver guanyat totes les eleccions celebrades a Catalunya en el darrer any, amb un govern catalanista i d'esquerres a la Generalitat i amb un govern socialista a Espanya, que s'afegeixen als governs locals de les ciutats i pobles on viu el 70% dels catalans.

Dic això per assenyalar també que el Congrés del PSC no sols interessa els militants del partit i els delegats que han de protagonitzar-lo, sinó que interessa també als molts catalans i catalanes que han dipositat la seva confiança en nosaltres i també en molts altres que, sense haver-nos votat, ens saben responsables de l'acció de govern que ha de contribuir a millorar el benestar col·lectiu en els propers anys.

Per tot plegat, m'he animat a crear aquest espai per compartir les meves reflexions sobre el procés de preparació del nostre 10è Congrés.