diumenge, maig 28, 2006

Estatut, jo sí

Aquest cap de setmana he marxat a Cartagena per descansar amb uns amics. La campanya del referèndum comença a les 00.00 hores de divendres i no sembla fàcil que pugui trobar un altre cap de setmana lliure fins al final de juliol. És per això que he decidit aprofitar aquest cap de setmana per desconnectar. Això implica també que no publicaré la meva habitual nota de cada diumenge però no he volgut deixar d’escriure unes ratlles per donar aquesta breu explicació als meus lectors(es) i subscriptors(es).

Al llarg de la setmana passada ha estat notícia la decisió de la Junta Electoral Central per la que s’impedeix al Govern fomentar la participació en el referèndum. El Govern pot informar que se celebra, però no pot indicar a la gent que hi vagi a votar. És una decisió molt xocant i radicalment contrària a la que la pròpia Junta havia avalat amb motiu del referèndum sobre la Constitució Europea.

Afortunadament no sols el Govern de Catalunya i els partits que estan pel sí treballen pel nou Estatut. Aquesta mateixa setmana s’ha presentat públicament una plataforma cívica pel SÍ. Us convido a visitar la pàgina web de l’Associació “Estatut Jo sí”, on hi trobareu el Manifest demanant el suport al nou Estatut i el llistat d’adhesions que han recollit fins ara.



ZW núm. 41 Recomanació d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.

http://www.euromedalex.org/En/AboutUs.htm

La Fundació Euromediterrània Anna Lindh (Anna Lindh Euro-Mediterranean Foundation for the Dialogue between Cultures) és la “primera institució creada pels 35 països del Partenariat Euromediterrani amb l’objectiu de millorar el coneixement recíproc i la qualitat del diàleg cultural entre les dues ribes del Mediterrani”.

Inaugurada oficialment en el mes d’abril de 2005, deu anys després de la 1ª Conferència Euromediterrània de Barcelona, està concebuda como una “xarxa de xarxes”, la Fundació té la seu central a Alexandria (Egipte) i està integrada per 35 xarxes estatals. Cada xarxa està formada per entitats, centres, associacions, departaments universitaris, ONG’s i institucions dels països membres del Partenariat. A la pàgina de la Fundació podreu trobar documents diversos, així com el programa d’activitats o la informació relativa al seu premi The Euro-Mediterranean Award for Dialogue Between Cultures, que anunciarà el guanyador abans del 15 d’agost.

La Xarxa Espanyola de la Fundació Anna Lindh està formada per 32 membres i incorpora entitats diverses i organitzacions de la societat civil. L’IEMed és el coordinador d’aquesta xarxa i, junt amb l’associació JISER, reflexions mediterrànies, van dur a terme el passat 16 de maig una taula rodona sota el títol Relacions nord sud: Percepcions i creació artística.

També, aquest divendres i dissabte passat, han tingut lloc a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona les Jornades “La Cultura a la Unió Europea. Les possibilitats d’un mercat intel·ligent”, organitzades per la Delegació espanyola del Grup Socialista al Parlament Europeu amb la col·laboració del PSC.

Finalment, recordar-vos que demà, i fins el dia 1 de juny, se celebra a Barcelona la vuitena edició de l’Internet Global Congress, el congrés de referència a Espanya sobre Innovació i Coneixement a la Societat Digital.