dissabte, desembre 30, 2006

eta trenca la treva

L'organització terrorista eta ha trencat la treva després de nou mesos d'haver-la iniciat posant una potent bomba al pàrquing de la terminal 4 de l'aeroport de Barajas. La furgoneta-bomba ha causat uns quinze ferits i dues persones han desaparegut, i es tem que hagin mort víctimes de l'explosió. El president Zapatero ha anunciat que en aquestes condicions ha suspès tota iniciativa de diàleg amb els terroristes en haver-se trencat la premissa bàsica que els exigia una voluntat inequívoca d'acabar amb les accions violentes. Tot seguit trobareu la declaració que he llegit davant dels mitjans de comunicació fent pública la posició del PSC davant el gravíssim atemptat.

DECLARACIÓ DEL VICEPRIMER SECRETARI I PORTAVEU DEL PSC (30.12.06)

1. Els socialistes catalans expressem la nostra més absoluta condemna a l’atemptat terrorista comès aquest matí a Barajas.

2. Les víctimes de l’atemptat i les seves famílies compten amb el nostre suport i solidaritat.

3. El suport que també tenen tots els cossos i forces de seguretat en la seva difícil tasca d’avui, en la seva difícil tasca de cada dia.

4. Els terroristes no impediran que el desig de pau de la societat espanyola es faci realitat.

5. Tothom sap perfectament que el diàleg sols és possible en absència de violència. I que la pau és l’únic camí, l’únic destí de la nostra societat.

6. ETA ha de saber que la violència terrorista no té cap futur i no aconseguirà doblegar la voluntat dels demòcrates.

7. L’esquerra abertzale ha de decidir si el seu futur passa per incorporar-se a la democràcia i a les institucions, rebutjant la violència terrorista i contribuint decisivament a assolir la pau. Avui seria una bona ocasió per deixar clara quina és la seva voluntat, condemnant aquest atemptat.

8. Compartim la crida a la unitat dels demòcrates feta aquest matí pel president de la Generalitat.

9. I, en aquest sentit, avui més que mai, afirmem rotundament que el Govern d’Espanya i el seu President compten i seguiran comptant amb el nostre suport per vèncer en la lluita contra el terrorisme i per aconseguir la pau.