dissabte, 5 / juliol / 2008

Una arrencada brillant

Ahir va arrencar de forma brillant el 37è Congrés Federal del PSOE. Podeu llegir les intervencions de José Blanco, Manuel Chaves i José Luis Rodríguez Zapatero.

La intervenció de Pepe Blanco ja va deixar clar des del primer moment que el PSOE planta cara al Manifest en defensa del castellà. Pepe Blanco ha estat decidit impulsor de la idea de passar al contratac. El PSOE fa seva la contundent defensa del model lingüístic català en el sistema educatiu i s'enfrontarà a l'ofensiva conservadora que vol arraconar les llengües espanyoles que no són el castellà. No us perdeu el text "El pluralismo lingüístico en España: defensa del modelo constitucional" que s'incorpora a la resolució política del Congrés. Ha estat un text treballat per Ramon Jáuregui i Daniel Fernández, i ha estat avalat personalment per José Luis Rodríguez Zapatero.

Aquesta ha estat la millor notícia del Congrés federal del PSOE, no només pel PSC sinó per tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya que aprecien el nostre model de convivència lingüística i que rebutgen amb contundència la manipulació interessada de la dreta nacionalista espanyola.

Però ahir l'estrella del Congrés va ser el cap de la Delegació del PSC. La intervenció de Daniel Fernández en nom dels 96 delegats i delegades del PSC presents en el 37è Congrés federal va ser seguida amb atenció i interrompuda en diverses ocasions pels aplaudiments. Ahir, amb convicció, el PSC va aconseguir traslladar com mai la seva idea federal i la defensa de la seva relació fraternal amb el PSOE. Zapatero, en respondre a les intervencions de totes les Delegacions, es fa referir en forma expressa i entusiasta a les paraules de Daniel Fernández, fent seva la proposta d'utilitzar de forma desacomplexada el federalisme com a guia per a l'evolució de l'Estat de les Autonomies. Bravo, Dani! Bravo, Zapatero!

Divendres el diari ABC em publicava un article sobre el proper Congrés del PSC i avui mateix El País em publica una entrevista sobre la visió del PSC de l'estructura de l'Estat.