DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ EXECUTIVA DEL PSC SOBRE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

Barcelona, 5 de juny de 2001

 

1. El PSC respecta i acata la Sentència del Tribunal Constitucional que resol els Recursos d'Empara sobre el "cas Filesa".

2. Constatem que el Tribunal Constitucional ha estimat parcialment els arguments de la defensa de Josep Maria Sala, considerant que s'ha vulnerat la seva presumpció d'innocència pel que fa al delicte de falsedat en document mercantil.

3. En acabar el llarguíssim procés judicial d'aquest cas, no podem sinó recordar la severitat de la Sentència del Tribunal Suprem, la diferència de tracte amb respecte a d'altres casos de finançament irregular de partits polítics, i l'excepcional aplicació en aquest cas del tipus delictiu d'associació il·lícita.

4. Donada la duresa de la Sentència dictada pel Tribunal Suprem i les especials circumstàncies del cas, esperem que les condicions precises de l'execució de la Sentència siguin les més favorables als interessos dels afectats, als quals reiterem el nostre afecte i solidaritat.

5. Lamentem que encara no s'hagi produït una reforma profunda del finançament dels partits polítics. Una reforma que asseguri la suficiència dels recursos així com la transparència i austeritat en els processos de finançament i despesa. En aquest sentit, esperem que ben aviat es pugui produir a nivell de l'Estat un acord similar al que es va produir entre les forces polítiques catalanes en el marc del Parlament de Catalunya.

Torna a l'inici