DECLARACIO DEL PSC SOBRE LA SENTENCIA DEL TRIBUNAL SUPREM

SOBRE L'ANOMENAT "CAS FILESA" (28 d'octubre de 1997)

 

 

Coneguda la Sentència de la Sala Segona del Tribunal Suprem sobre l'anomenat "cas Filesa", el PSC vol manifestar el següent:

1. El PSC, com a Partit compromès amb les llibertats democràtiques i amb l'Estat de Dret, acata, com sempre ho ha fet, les sentències dels Tribunals de Justícia, tot i que, en alguns casos, com ho és aquest, no les comparteixi.

2. En aquest moment dolorós per a la vida del PSC en el qual s'ha condemnat, al nostre entendre injustament, el Senador i Secretari d'Acció Política de la Comissió Executiva Josep Maria Sala, i l'ex-diputat i militant Carles Navarro, el PSC vol manifestar públicament el seu convenciment sobre la seva honorabilitat i honestedat.

3. Cal recordar que la peculiar i anòmala instrucció d'aquest cas i, especialment, el tractament ben diferent que han rebut altres casos similars, han de fer reflexionar tots aquells que volen no sols que la Justícia prevaleixi, sinó que, a més, sigui percebuda com a justa i equitativa pel conjunt dels ciutadans.

4. En el seu moment ja es varen assumir responsabilitats polítiques pels fets mitjançant dimissions de càrrecs orgànics i de representació popular implicats en el procés. Avui, en Josep Maria Sala ha anunciat la dimissió com a Diputat del Parlament de Catalunya i com a Senador i ha posat a disposició del Partit la resta dels seus càrrecs.

5. Finalment volem afirmar categòricament la transparència de les finances del PSC que es nodreix exclusivament de les quotes dels seus militants, de les retencions dels seus càrrecs electes i de les subvencions públiques com ha pogut comprovar el Tribunal de Comptes en la seva tasca de fiscalització dels Partits Polítics. Aquesta transparència és i serà el nostre compromís davant dels ciutadans de Catalunya.

 

Volver a la página inicial