DECLARACIÓ DEL SECRETARIAT DE LA COMISSIÓ EXECUTIVA DEL PSC (1 de desembre de 1997)

 

1er Al llarg d'aquest cap de setmana s'han produït els ingressos a la presó de Josep Maria Sala i Carles Navarro. Volem traslladar-los-hi el nostre suport i la nostra solidaritat, i volem remarcar la dignitat que estan mostrant en un moment extremadament difícil.

2on El PSC va manifestar des del primer moment el seu acatament a la sentència sobre el "cas Filesa", tot i no compartir-la. Manifestem novament el nostre convenciment sobre l'honorabilitat i honestedat dels militants socialistes condemnats.

3er Una sentència injusta i força discutible, sense possibilitat de ser recorreguda davant d'una segona instància judicial, ha estat executada sense donar temps a que el Tribunal Constitucional pogués admetre a tràmit els Recursos d'Empara que s'hi han presentat i pogués suspendre'n l'execució. Considerem que la Sala Segona del Tribunal Suprem hagués hagut de ser més prudent en aquest cas, com ho ha fet en altres casos similars.

4rt Volem cridar l'atenció de l'opinió pública sobre l'error judicial que ha posat de manifest la defensa del nostre company Josep Maria Sala. Aquest fet evidencia dramàticament les conseqüències pels afectats de l'existència d'una única instància judicial.

5è L'ingrés a la presó de militants socialistes mostra fins a quin punt és diferent el tractament de temes relacionats amb el finançament irregular dels partits polítics.

6è El Partit Socialista, que és l'única força política que ha reconegut la seva responsabilitat en temes de finançament irregular i que ha demanat excuses als seus electors i al conjunt de la societat, veu avui també com els únics condemnats per delictes relacionats amb el finançament irregular d'un partit polític són militants socialistes. Aquest és un fet que ha de fer reflexionar els ciutadans i les ciutadanes i el conjunt de forces polítiques.

7è Cal procedir, en el termini més breu possible, a una nova regulació del finançament dels partits polítics que asseguri la màxima transparència dels ingressos i de les despeses, i el control extern i independent de les despeses electorals.

8è Volem afirmar categòricament la transparència de les finances el PSC que es nodreix exclusivament de les quotes dels seus militants, de les retencions dels seus càrrecs electes i de les subvencions públiques, com ha pogut comprovar el Tribunal de Comptes en la seva tasca de fiscalització dels Partits Polítics. Aquesta transparència és i serà el nostre compromís davant dels ciutadans de Catalunya.

Volver a la página inicial