diumenge, juliol 25, 2004

Cloenda del 10è Congrés del PSC

El final del 10è Congrés del PSC ha estat brillant. Intervencions de Josep M. Vallès, Manolo Chaves, votació de la nova Comissió Executiva, de la Comissió de Control Financer (que serà presidida per Núria Bozzo), de la Comissió de Garanties (que serà presidida per Imma Cardona), de la Comissió de Registre d'Interessos (presidida per Victòria-Eugènia Martínez Fraile), del President del Consell Nacional (Higini Clotas), i intervencions de Pepe Montilla i Pasqual Maragall. L'ambient ha estat d'autèntica festa i la remembrança d'Ernest Lluch i de Joan Reventós (en forma de lectura per part de l'actriu Pepa López de les definicions de socialisme manuscrites que tots dos van lliurar a la Fundació Rafael Campalans) ha estat acollida amb emoció trencada per llargs aplaudiments.

La satisfacció dels delegats i delegades era ja evident a primera hora, la proposta de direcció treballada al llarg de la matinada per Maragall i Montilla amb les delegacions satisfeia molt majoritàriament les expectatives, tot i la dificultat que suposa l'alt nivell d'exigència per compaginar els diversos criteris que devia recollir (capacitat de treball, representació territorial, paritat, presència de càrrecs institucionals, etc.) Les reunions periòdiques de sengles delegacions de la Comissió Executiva amb els Primers Secretaris de les Federacions i el nou Consell d'Alcaldes de Grans Ciutats, faran possible que tothom se senti associat a les tasques de direcció del Partit.

A mi m'han confiat la responsabilitat de Viceprimer Secretari i Portaveu del Partit. Espero respondre a la confiança dipositada i, molt especialment, al suport rebut per part dels delegats i delegades i a les mostres d'afecte que m'han aclaparat al llarg del matí.

Temps hi haurà per comentar la jugada i, sobretot, la feina que anirà desenvolupant la nova Comissió Executiva. Us convido a llegir diversos materials d'utilitat, amb l'advertiment que les resolucions congressuals encara han de passar per la correcció final dels ponents i els serveis del Congrés.

Resolució del 10è Congrés del PSC sobre la Constitució europea

Dictamen de la Comissió 1, capítols 1 i 2 de la Ponència Marc

Dictamen de la Comissió 2, capítols 3 i 4 de la Ponència Marc

Dictamen de la Comissió 3, capítols 5 i 6 de la Ponència Marc

Dictamen de la Comissió 4, capítol 7 de la Ponència Marc, Estatuts i Codi Ètic

Composició i resultat de la votació de la Comissió Executiva

Intervenció de José Montilla

Intervenció de Pasqual Maragall