dimarts, novembre 29, 2005

En defensa de les institucions

Han estat moltes les persones que ens demanen que no ens quedem només en declaracions de reprovació de la miserable equiparació entre el projecte de nou Estatut i l'estratègia d'ETA perpetrada per Angel Acebes i altres dirigents del PP. És per això que avui he adreçat en nom del Grup parlamentari Socialistes-Ciutadans pel canvi la carta que trobareu a continuació al Molt Honorable President del Parlament.


Molt Honorable President del Parlament,

Els diputats i diputades del Grup Parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi hem llegit amb indignació les darreres declaracions d’alts dirigents del Partit Popular, en les quals s’invoca d’una manera indecent el darrer comunicat de la banda terrorista ETA i se’l vincula al procés d’elaboració de la proposta d’Estatut que el Parlament de Catalunya va aprovar el 30 de setembre.

Més enllà del cansament i de la ràbia que ens produeixen les constants manipulacions que el PP i alguns mitjans de comunicació fan del contingut del text del projecte d’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya i que el Congrés dels Diputats va admetre a tràmit seguint els procediments legals establerts, creiem que aquest cop els dirigents del PP han sobrepassat tots els límits i han difós unes sospites que res tenen a veure amb el debat democràtic sobre una iniciativa legítima d’una cambra parlamentària.

Com a diputats i diputades, ens sentim enormement ofesos i injuriats quan el senyor Angel Acebes afirma, entre d’altres qüestions, que “Yo creo que lo más significativo del comunicado de ETA de ayer es su apoyo a la reforma del Estatut, en el que ETA impone que Catalunya sea una nación (...) ETA se convierte en tutor de ese proceso que, por otra parte, no es nada diferente de lo que ha hecho siempre, que es tutelar los procesos de ruptura y separación de España”.

Tots nosaltres hem denunciat sempre amb la major contundència i sense ambigüitats les accions criminals d’ETA i ens hem posat sempre inequívocament al costat de les víctimes, de totes les víctimes. A més, hem hagut de suportar també que moltes persones i servidors públics –es compleix aquests dies el cinquè aniversari de l’assassinat d’Ernest Lluch– hagin pagat amb la seva vida la defensa de l’Estat de Dret i de l’ordenament vigent. Per això ens ha semblat sempre especialment repugnant que hi hagi qui jugui amb els sentiments de les víctimes i utilitzi sense escrúpols el terrorisme per a les seves ambicions polítiques.

Per tot això, i en nom del meu Grup parlamentari et demano empara i et suggereixo que demanis als lletrats del Parlament que estudiïn si el senyor Acebes o algun altre dirigent del PP poden haver incorregut en alguna falta greu o delicte en suggerir que els ponents de l’Estatut i en general tots els diputats i diputades que el vam aprovar ho vam fer sota la tutela d’una organització terrorista. Creiem que la nostra obligació és defensar el bon nom i el prestigi del Parlament de Catalunya, si cal, fins i tot, emprenent les accions judicials que siguin del cas.

Agraint per endavant les teves gestions al respecte, rep una cordial salutació.


Ahir em va passar per alt l'interessant article de Joaquín Estefanía publicat a El País.