divendres, març 10, 2006

Segona sessió de treball en Comissió

Hem començat aquest matí quan encara ressonen les paraules amb les que Josep-Lluís Carod-Rovira començava la seva primera intervenció d'ahir tal com les recull la transcripció taquigràfica: "Quisiera hacer una confidencia. Sin personalizar, para un independentista como yo, al oír ciertos discursos modernos nos entran ganas de votar que sí al actual texto del Estatuto de Cataluña. (Rumores.-Varios señores diputados: ¡Ánimo, ánimo!)". I en efecte, al marge de considerar que el projecte supera llargament l'Estatut vigent, l'actitud hostil del Partit Popular més aviat predisposa al vot favorable. Esperem que així sigui... i que un acord sobre aeroports proporcioni a ERC una bona pista d'aterratge o, al menys, l'allunyi definitivament del no.

Aquest matí s'ha aprovat el Títol I sobre drets i deures i principis rectors. Amb una única modificació sobre el text que consisteix en una variació de la rúbrica i del punt primer de l'article 20 que definitivament quedaria així:

Article 20. Dret a viure amb dignitat el procés de la mort

1. Totes les persones tenen dret a rebre un adequat tractament del dolor i cures pal·liatives integrals i a viure amb dignitat el procés de la seva mort.

Aquesta tarda estem ja treballant el Títol II sobre les institucions.

Hem votat a les 18:45 el Títol II, que ha quedat aprovat sense modificacions. Visca!