divendres, març 04, 2005

Una querella vergonyosa

Aquesta és la declaració del Grup Socialistes-Ciutadans pel Canvi i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) llegida davant els mitjans de comunicació al Parlament de Catalunya per part de Manuela de Madre, Presidenta del Grup i Vicepresidenta del partit.

Avui s’ha produït un fet d’extraordinària gravetat: el principal partit de l’oposició ha presentat una querella contra el Molt Honorable President de la Generalitat, a causa d’una expressió utilitzada en un debat parlamentari, que va ser immediatament retirada pel President a instàncies del senyor Artur Mas.

El Grup parlamentari Socialistes-Ciutadans pel canvi i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) lamenten profundament aquesta decisió contra la Presidència de la Generalitat. Cap interès partidista no pot justificar emprendre una acció com aquesta. Totes les forces polítiques hem afirmat en reiterades ocasions el nostre més ferm rebuig a la judicialització de la política. Convergència i Unió trenca avui amb aquesta querella una de les regles més sagrades de la democràcia.

Reiterem l’extrema gravetat d’aquest fet.

Amb aquesta querella Convergència i Unió posa en evidència el seu menyspreu per la Presidència de la Generalitat si no és ocupada per un dels seus militants.

Amb aquesta querella Convergència i Unió posa en evidència el seu menyspreu pels mecanismes polítics i parlamentaris pels que ha de desenvolupar-se el debat democràtic.

Amb aquesta querella Convergència i Unió posa en evidència el seu nerviosisme davant la convicció generalitzada de manca de suficient transparència en la seva gestió en matèria d’adjudicació d’obres públiques a Catalunya.

Amb aquesta querella Artur Mas demostra la seva incapacitat per a servir Catalunya. Un país no pot ser governat per qui menysprea les seves institucions, erosionant les bases del diàleg democràtic entre les forces polítiques.

Si a Convergència i Unió encara hi ha gent amb la suficient autoritat i sentit democràtic i patriòtic, els demanem la immediata retirada d’una querella que mai no hagués hagut de presentar-se.

Llegida la declaració, avui s’ha produït també un fet polític important com és la presentació d’una moció de censura per part del Partit Popular. Aquesta moció servirà per demostrar novament que el Partit Popular és incapaç de vertebrar una alternativa de govern a Catalunya. No té ni el candidat, ni el programa, ni la majoria per fer-ho. També s’ha demostrat, malauradament, que el Partit Popular de Catalunya és un instrument teledirigit des del carrer Gènova de Madrid. Respondrem en el Ple a aquesta Moció on quedarà demostrada la cohesió del Govern catalanista i d’esquerres i la vigència, més que mai, de l’Acord del Tinell.