diumenge, 13 / juliol / 2008

Congressos

Ni que sigui en forma molt breu no vull deixar escapar l'ocasió d'un diumenge per comentar l'actualitat de la setmana.

Aquí hi trobareu l'entrevista que em va fer dilluns Iñaki Ellakuría a La Vanguardia sobre el passat Congrés del PSOE. I aquí hi trobareu les resolucions del 37 Congrés i els nous Estatuts federals del PSOE.

El cap de setmana passat es va celebrar també el Congrés del Partit Popular de Catalunya. Va ser un Congrés rodejat de fortes tensions i molts compromissaris van expressar amb el seu vot a Montserrat Nebrera l'exigència que el futur del PPC es decideixi a Catalunya i no a Madrid. Aprofito per desitjar sort a Alícia Sánchez Camacho en la seva nova responsabilitat com a Presidenta del PPC. La necessitarà.

Dissabte varem celebrar a la Sala Oriol Martorell de l'Auditori de Barcelona el 30 aniversari del PSC. Varem escoltar les paraules de Josep M. Triginer, Marina Bru, Joan Comas, Josep Verde Aldea, Jordi Font, Salvador Clotas, Lluís Armet, Antoni Siurana, Josep M. Alvarez, Raimon Obiols, Josep M. Sala, Joaquim Nadal, Manuela de Madre, Angel Ros, Joan Clos, Jordi Hereu, Celestino Corbacho, Pasqual Maragall i José Montilla. Els moments més emotius de l'acte van ser els records als companys i companyes que ja no hi són, particularment Joan Reventós i Ernest Lluch, i la intervenció de Pasqual Maragall que, exigent com sempre, tampoc no es va estar de dir que les alegries més grans en política els hi ha proporcionat el PSC. El nostre Primer Secretari va recollir el sentiment de tothom en dir-li "aquest serà sempre el teu partit i nosaltres els teus amics". Podeu llegir la intervenció de José Montilla i aquí sota hi trobareu una foto de l'abraçada de Montilla i Maragall en l'escenari.



El cap de setmana vinent celebrarem l'onzè Congrés del PSC. Podeu llegir al respecte els articles de Raimon Obiols, Ferran Mascarell i el que em publica avui el diari Avui. Us recomano especialment que llegiu els comentaris de Raimon Obiols sobre el Congrés socialista en el seu bloc (La Catalunya optimista, Gestió i idees i Federar, també internacionalment).

Aquest cap de setmana s'ha celebrat també el 15è Congrés de Convergència Democràtica de Catalunya que ha tancat files al voltant d'Artur Mas amb un discurs en el que es certifica la radicalització sobiranista que caracteritza la nova etapa de CDC després de Jordi Pujol. Podeu llegir al respecte la crònica de Joan Foguet i Josep Garriga a El País, així com els articles de Joan Marcet (CDC: opción soberanista o gobierno), Enric Company (La difícil hora de Convergència i Equilibrios al borde del precipicio) i Enric Hernández (¿Sobiranistes i alhora centrats?).

També ha prosseguit la polèmica al voltant del Manifest en defensa del castellà. Us recomano la lectura de l'editorial de La Vanguardia d'avui i dels articles d'Albert Rossich, Nora Catelli, Violeta Demonte, Josep Ramoneda, Albert Branchadell, Antoni Puigverd i Henrique Monteagudo.

Finalment us recomano l'article de Josep Oliver sobre les mesures econòmiques anunciades per José Luis Rodríguez Zapatero per fer front a la difícil situació econòmica i l'article de Carlos Nadal sobre la impotència exhibida amb motiu de les cimeres internacionals celebrades recentment.



ZW núm. 136 Recomanació d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.

http://lastenpresidentti.fi/fi/

Llegeixo a e-Xaps que la presidenta de Finlàndia, Tarja Halonen, ha impulsat la creació d’una pàgina web dirigida als nens i nenes finlandesos. La pàgina, que pot llegir-se en finlandès i en suec, permet als nens dirigir les seves preguntes a la presidenta i conèixer la història del país, el nom i el rostre dels anteriors presidents, els edificis oficials, etc. Tot això a partir de jocs i activitats pensades específicament per a ells, on es pot trobar també una secció en la qual els protagonistes són els gats de la presidenta: Miska i Rontti.

També sobre les mascotes, en aquest cas els gossos del president George Bush, la Casa Blanca ofereix una pàgina específica dedicada a Barney. En ella, els nens, i no tan nens, poden plantejar les seves preguntes al ca, consultar els seus arxius fotogràfics o visionar les seves pel·lícules. Les que podríem anomenar mascotes polítiques resulten molt atractives des del punt de vista de la comunicació i suposen un element més de connexió emocional amb els ciutadans.

Una altra pàgina web dirigida als més petits és Eurochavales, la pàgina de la representació de la Comissió Europea a Espanya, on a més de consultar tota la informació bàsica institucional, es pot jugar, enviar postals digitals, fer suggerències, llegir noticíes, etc.

ZV (Zona Vídeo). Inner-Live ofereix cents de canals de televisió per Internet de forma gratuïta a través de streaming (pel·lícules, notícies, esports, musicals, infantils, etc.). Amb canals tan coneguts com Discovery Channel, ESPN sports, ABC News, CNN, Sky News, NBA TV, MSNBC…També, permer xatejar amb la gent que està veient els mateixos canals, afegir el canal a favorits, votar pels nostres preferits o enviar-los als nostres contactes per a que puguin visionar-los.