dimarts, octubre 17, 2006

A Mas no hi ha qui se'l cregui

Arribo a la nit a casa després de l’acte vibrant de Manuela i José Montilla a Santa Coloma i, sorpresa, sorpresa, a la meva bústia em trobo la tramesa de paperetes de CiU. Un sobre molt maco, amb un cor que porta dibuixades quatre barres que recorden el logotip de Banca Catalana. A dins, un fulletó de lletra petita, papereta, sobre i la declaració notarial de Mas. Al principi no me’n sé avenir. M’ha semblat veure a la televisió com Artur Mas signava el document davant notari aquest mateix matí i jo a la nit el tinc a casa. Potser la meva carta ha estat una tramesa especial. O potser l’acte de la firma que ha sortit a la tele era això, per la tele. Veig que la data del document és del 13 de setembre. O sigui que l’acte de la firma retransmès per televisió era teatre. El cert és que Josep Piqué, amb raó, ha qualificat aquesta operació de “patochada”, coses d’ànec, en català. Vaig directament allà on parla del PP i veig que parla de no fer pactes estables o permanents amb els populars, de la investidura no diu ni piu... El cert és que tothom se n’en riu de l’acta notarial. Com Agustí Fancelli en el seu article publicat a El País. Ai del polític que ha d’anar al notari perquè la gent se’l cregui! Perquè no és que no ens creguem el notari, no, és que no ens creiem Artur Mas.

La meva germana em retreu que no hagi parlat encara del llibre de Juan Ramón Iborra, “José Montilla. Radiografía de la calma”, publicat per Planeta. El cert és que encara no l’he pogut llegir. Però sí us puc mostrar les paraules de Montilla en l’acte de presentació del llibre. Hauríeu de llegir també l’entrevista del diari basc DEIA a Manuela de Madre i l’article de Jordi Font sobre el catalanisme de Montilla publicat a la web de Nou Cicle.He vist banderoles i tanques publicitàries de Joan Saura. Foto amb blanc i negre, com les nostres de precampanya. Marc de color verd, sigles d’ICV i EUiA i un eslògan contundent, “Govern d’esquerres”. M’agrada. Sobretot si penso que un govern d’esquerres sols s’assegura amb una victòria del PSC o, si ho preferiu, que Joan Saura sols podria ser Conseller si guanya José Montilla.

Avui veurem si finalment CiU retira la seva esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2007. Si ho fan hauran de reconèixer que, contràriament al que van dir, els Pressupostos s’ajusten al que disposa el nou Estatut. Si no ho fan els veurem arrenglerar-se amb el PP que l’únic que vol és foragitar Zapatero del govern d’Espanya.

Us recomano algunes visites a la xarxa: l’especial eleccions catalanes del diari El País, un vídeo a YouTube on s’explica com reciclar el DVD d’Artur Mas, l’entrevista a José Luis López Bulla a la webTV de Nou Cicle i l’anàlisi dels llocs web dels candidats a socialdemocracia.org.