divendres, 25 / maig / 2007

Que parlin les urnes!

Aquesta setmana he decidit avançar l’entrada al diari a avui per tal de no influir en la jornada electoral de diumenge. També he decidit fer una entrada breu, campanya obliga. Això m’ha obligat molt a triar temes i materials, espero haver-me’n sortit. Per seguir el que queda de campanya podeu visitar el lloc web de les eleccions municipals impulsat pel PSC. I diumenge, blog de seguiment electoral del PSC.

Avui a les vuit del vespre he visitat els companys de Sant Boi que organitzaven un sopar-míting final de campanya en suport de Jaume Bosch i a les nou de la nit he fet un míting amb Antonio Padilla, alcalde socialista i candidat a la reelecció de Castelldefels

De campanya electoral us recomano, sis coses. El discurs de José Montilla a Badalona donant suport a la candidatura de Maite Arqué i el seu discurs d’avui mateix en el míting final de Tarragona en suport a Pep Fèlix Ballesteros. El discurs de Ramon García Bragado en un acte de suport a la candidatura de Jordi Hereu (un acte ben singular, organitzat per amics i companys d’en Ramon i que va donar peu a una reflexió ben personal que crec molt interessant i oportuna). L’entrevista a Carmen Alborch a La Vanguardia, una magnífica entrevista a una amiga que admiro feta per una periodista que segueixo de fa molt de temps, Joana Bonet. L’entrevista a Jordi Hereu publicada a El País (i realitzada per una periodista experimentada i compromesa, Milagros Pérez Oliva). I, traca final, l’article que li dedica Juan José Millás a Aznar en la darrera pàgina del diari El País en la seva edició d’avui.

Tres temes de fons: la societat de la informació, a partir d’una entrevista a Manuel Castells, publicada a El Periódico; la seguretat ciutadana, en un rigorós article de Manuel Ballbé; i el nou sindicalisme, a partir de l’article de Josep Maria Alvarez comentant l’11è Congrés de la Confederació Europea de Sindicats celebrat recentment a Sevilla. Un Congrés que ha triat com a Presidenta, Wanja Lundby Wedin (Presidenta del sindicat suec LO) i ha reelegit com a Secretari General a Jonh Monks del TUC (Trade Unions Congress) britànic.

Una iniciativa que val la pena: els esforços de crear consciència federal a tot Espanya, a partir de l’article de Carme Valls-Llobet publicat a El País, i els esforços de la Fundació Catalunya Segle XXI i la Fundació Rafael Campalans.

I, finalment, una reflexió de fora de les nostres fronteres. He traduït un breu article d’Ed Miliband, parlamentari laborista britànic, ministre del Tercer Sector i habitual col·laborador del IPPR (Institut for Public Policy research) i de Policy-Network.



“Perles” del programa Polònia emès el 24 de maig, resum crític realitzat per Núria Iceta

LES PERLES (per ordre d'aparició)

- El debat dels candidats. Els cinc candidats magníficament caracteritzats i moderats pel Soler. Comença Fernández Díaz (vés a saber perquè) però li passa la paraula a Trias. Soler dóna la paraula a Hereu perquè pugui replicar però... dóna la raó a Trias! Mayol, igual.... alguna cosa no va bé... Tots lloen les propostes de Trias i acaben demanant el vot per ell. La Terribas diria, i per què? Per què en realitat és una brooooooma. És una innocentada i ell hi ha caigut de 4 grapes. "Sabia que m'acabaríeu votant". Hereu el fa tocar de peus a terra: "Com vols guanyar si et deixes perdre el pèl d'aquesta manera?"

- Míting de CiU.... o del PSC? El candidat de CiU va xerrant, però la seva sòcia va negociant per telèfon amb el PSC que li promet la piscina municipal i el seu escó al Parlament així que, voilà, visualització del "jaquetisme". El candidat va canviant el seu look mentre també canvia la tanca electoral rere seu. Tot un descobriment, la pancarta canviable!

- Making-off del vídeo del PP de Badalona. Director: Josep Piqué. Guionista: Alberto Fernández Díaz. Definitivament, molt espontànies no eren les opinions...

- Rajoy a una agència matrimonial busca nòvia parlamentària espanyola. El candidat ideal sembla ser... Artur Mas. Rajoy no hi està massa conforme: "Búsqueme otro candidato." Senyoreta de l'agència: "Es que es el único que nos queda libre. Si quiere pareja estable, no le queda otra." Rajoy es converteix a l'evidència: "Me encanta el porte de sentido de estado que tiene."

- Franco: "Habrá Fórmula 1 en Valencia si el PP gana las autonómicas. Ya era hora que alguien contara cómo se hacen las elecciones. A mi me encanta Valencia! Quemar gente, las fiestas de moros y cristianos, Salva Ballesta, los hoteles de Benidorm y Marina d'Or (amb cançoneta costumitzada)"

- "Més lluny, haig d'anar més lluny..." Llach ha arribat a Itaca... d'Or. I qui el rep és l'inefable Zaplana que el fa comprar un minipis a la Urbanización Kavafis. "Pero si tu eres Chuis Chac, el cantante separatista! No sabes la de pisos que he vendido a los catalanes gracias a tu canción".

- El Rei s'autocandidata per anar a "Tengo una pregunta para usted". A la pregunta sobre el preu del cafè la seva resposta és única: "Qué significa precio?". ¿Personaje histórico que más le ha cautivado?: "El oso Yogui." ¿Qué pasó en la noche del 23-F?: "Pasapalabra". Fluixet, però m'ha entendrit l'aparició de l'hostessa 1, 2, 3... pel recompte de respostes encertades.

- Mayol i Saura van a votar: "Joaaan, on hi ha la cua de votar? Joaaan, què fas amb la papereta del PSC?". "Imma, carinyu, t'haig de comentar un petit tema... He de votar l'Hereu, li he promès al Montilla. Si no guanyen els socialistes, nosaltres no pillem! L'important és que no perdis la teva cadireta... i tu, no votes?". "No, jo no voto mai, sóc antisistema". Ep, i tot això sense parar de riure cap dels dos.

EL MILLOR

- El moment Tomate de la nit. ZP i de la Vega en roda de premsa per comentar l'assetjament de Sebastian a Gallardón amb el tema de la Montserrat Corulla (que no Carulla, oju). ZP es transforma en Jorge Javier i De la Vega en Carmen Alcaide. Genials!. ZP-Jorge Javier: "Ya te ha presentado Montserrat a sus amigos? Lo digo porque están todos entre rejas".

EL PITJOR

- Propostes per millorar la circulació a Barcelona dels diferents partits: circular tots en ambulància, fer carreteres privades per cadascú... i no segueixo. Malo, malo.

LA PICADA D'ULLET

- Al llit!!!! Trias+Fernández Díaz fent sumes hipotètiques de regidors.... calla, calla... que al llit també hi ha Portabella: "Trias, per què no tries?"

KA FORT

- ZP és el nou presentador de Cambio radical: "Así era Pachi antes de venir al programa: antidemocrático, radical y feo de cojones.... ahora, demos la bienvenida al nuevo etarra... hemos dialogado con él, le hemos dado un aspecto más tolerante, les hemos quitado las enojosas cartucheras, la liposucción no hizo falta porque hizo huelga de hambre, le hemos rebajado el régimen penitenciario y lavado la cara para que pueda presentarse a las elecciones"... però em sembla que no ha acabat de funcionar la cosa, perquè continua portant el passamuntanyes i el discurs no veig jo que hagi canviat gaire tampoc.

LA IMATGE DEL DIA

- La lliga està que crema, tothom pendent del Depor al camp del Madrid i els seus jugadors ja noten el pes de la responsabilitat.... i de les carteres plenes de bitllets que el Photoshop els ha penjat de les mans!

ELS ACUDITS DE MATEU PRADOS

- La campanya és més avorrida que el President Montilla disfressat de musclu.

ARXIU HISTÒRIC (reciclatge de gags, Avui fa 1 any)

- Carod i les bases: Carod i la dona al llit: "Carinyu, fa molts dies que no...", però el pobre Carod no és tan sobiranista com es pensa, i tot ho ha de consultar a les bases del partit: "Companyes i companys, hi ha una proposta en ferm perquè jo foti un clau aquesta nit. Què fem?" Després d'un interessantíssim debat, de cos present de les bases, la votació sembla que acaba en un sí.

EL MONÒLEG DEL PRESIDENT MARAGALL

- Catalans! La campanya de les municipals ja s'acaba. Sí, sí, estàvem en campanya, no ho sabíeu? I s'acaba demà. I després ve el dia més dur, el de la reflexió. On la gent pensa quin candidat ha de votar. Si el que li ha regalat una gorra, un globus o un caramel. Perquè, no ens enganyem, la gent vota a a qui li dóna més coses gratis. A la gent se la compra amb regals. Però a qui volen enganyar amb aquests regals? [agafa gorra, globus i piruleta] Què, semblo un ciutadà respectable que ha de decidir el futur de la seva ciutat amb el seu vot. Més aviat en comptes d'anar a votar sembla que vagi d'excursió de final de curs de pàrvuls a Port Aventura. Per què no regalen coses per gent adulta? Una ampolla de cava, una estilogràfica, un rellotge, una nina inflable, un portàtil, GsPeSe, un cotxe... Jo què sé! En fi, reflexioneu, i vosaltres mateixos. Jo ara vaig a menjar-me la piruleta tot mirant el Via Augusta que està molt interessant, i que no m'atabalin. Visca Catalunya! Mira, ja tinc la Creu de Sant Jordi!



ZW núm. 86 Recomanació d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.

http://discovermagazine.com/2007/may/map-welcome-to-the-blogosphere

Continuant amb diferents serveis de mapes i estadístiques sobre un concepte o sobre el nostre espai a Internet, a més d’altres curiositats, podem consultar:

Un mapa de la bloguesfera que mostra els enllaços entre blogs de tot el món, a partir de dades recollides durant un període de sis setmanes i que s’explica en l’article Map: Welcome to the Blogosphere, publicat a la revista Discovery Magazine.

ClusterMaps, un servei d’estadístiques que detecta l’origen de la visita a la nostra pàgina a través de l’IP entrant i ens ofereix la localització concreta sobre un mapa del món. Els usuaris que tinguin menys de 2.500 visitants diaris poden accedir a aquest servei de manera gratuïta i els permet visionar els seus usuaris a nivell global o enfocant dintre dels continents.

A Google, dos nous serveis que ens ofereixen resultats de cerques localitzats temporal i geogràficament com s’explica en aquest post de Guinaliu.tk the Blog. Molt en la línia de Google Earth Eleccions Franceses, que va mostrar en aquell context les possibilitats d’aquesta aplicació per potenciar xarxes socials geogràficament.

I, sobre imatges, però d’un altre tipus, trobem A vista de Google que ens mostra imatges curioses i impactants extretes de Google Maps. O Flickrvision, on podem veure fotografies que s’estan penjant a Flickr en temps real, associant-les al seu país d’origen i situant-les sobre un mapa.

Per acabar, comentar que s’ha publicat l’informe World Digital Media Trends sobre l’ús dels cibermitjans a escala mundial, amb dades i estadístiques diverses en relació al consum d’aquests mitjans per part dels usuaris, l’evolució del vídeo online o les possibles tendències que s’apunten, entre altres qüestions. L’informe, impulsat per la World Association of Newspapers, ofereix una versió reduïda en anglès. La font d’aquesta informació surt del blog e-periodistas de Ramón Salaverría on podreu llegir altres referències interessants.

ZV (Zona Vídeo). Telúrica és un nou canal de televisió per Internet en espanyol, que es grava a Perú i es dirigeix a la comunitat hispana del món. Ofereix notícies d’una manera informal per a facilitar la seva difusió a la bloguesfera llatina.