diumenge, març 27, 2005

Tornant d'Amsterdam

Vaig tornar ahir a la nit d’uns dies de vacances a Amsterdam. No cal dir que recomano visitar aquesta ciutat. Jo ja ho havia fet i vaig decidir tornar-hi segur que hi trobaria el descans que necessitava. No sols pels carrers, canals i museus, sinó per l’ambient tranquil d’una altra manera de viure. Per cert, allà també hi havia polèmica sobre la llei electoral, en aquest cas referida a l’elecció directa dels Alcaldes.

Pel que he vist no hi ha hagut massa novetats aquests dies. Preocupació per la salut del Papa, extrema gravetat del Príncep Rainier, polèmica als Estats Units sobre si han de deixar morir en pau Terri Schiavo,... Tampoc he rebut massa notícies d’aquí: rebuig judicial de la “llista blanca” de Batasuna, detencions de membres d’ETA, un PP aïllat en l’encaparrament de demostrar que van gestionar bé la situació creada pels atemptats de l’11-M (arribant al punt del ridícul en voler-ne fer responsable al PSOE!), i un cas de corrupció protagonitzat per un regidor de CiU de Cerdanyola, amb conseqüències sobre el govern d’aquella ciutat format per ICV, ERC i CiU.

Temps hi haurà per a comentar les corresponents polèmiques. M’estimo més recomanar la lectura assossegada de tres articles: un de Joan Ignasi Elena sobre les properes eleccions al País Basc, i dos articles publicats a El País per Vicenç Navarro i Mario Trinidad, que fan pensar i molt sobre la necessitat de nedar contracorrent per a construir una alternativa al pensament únic i la globalització neoliberal.