diumenge, març 20, 2005

Temps de calma

Després d'un parell de setmanes d'infart, arriba un moment de calma. Mai la Setmana Santa no haurà estat tan oportuna! S'imposa fer una pausa i aprofitar-la per descansar, llegir i reflexionar. Personalment estic preocupat per com reprendre amb rigor el procés d'elaboració i negociació de l'Estatut Catalunya endins i Catalunya enfora. Especialment pel que fa finançament. Avui mateix, La Vanguardia es fa ressò d'un memoràndum del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat que adverteix sobre una eventual pèrdua de 4.400 milions d'euros en fons europeus en els propers 6 anys i proposa alguna línia de treball per evitar-ho. Tenim molta feina al davant.

Però, com deia, per reprendre amb força la feina després del dilluns de Pasqua convindrà aprofitar aquests dies per descansar, llegir i reflexionar. Jo intentaré trobar temps per llegir un llibre que m'han recomanat molt: "Un pacto global" de David Held, publicat recentment per Taurus. En ell es dibuixa un programa per a la consecució d'una socialdemocràcia global.

I aprofito per recomanar-vos la lectura de la Conferència del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, pronunciada el passat 16 de març davant del Cercle Financer. En ella hi trobareu les principals línies d'actuació del govern de la Generalitat especialment pel que fa a l'economia.

Coincidint amb el primer aniversari de la victòria del PSOE a les eleccions generals del 14 de març de 2004, el Real Instituto Elcano ha publicat un interessant estudi de Nicolás Michavila sobre la incidència dels atemptats de Madrid en els resultats electorals del 14-M.

També l'Instituto Elcano ha publicat un estudi d'Eva Anduiza sobre l'abstenció en el referèndum sobre la Constitució europea que podeu llegir juntament amb l'enquesta post-referèndum elaborada per l'Eurobaròmetre.