dimecres, octubre 18, 2006

Una altra mentida de CiU

Ahir vàrem atrapar CiU mentint altre cop. Van decidir finalment retirar una esmena de devolució als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2007. Uns pressupostos als que havien acusat d’incomplir l’Estatut. Era fals. Retiren l'esmena a canvi de res, gratis total. Justifiquen la seva abstenció a partir del compromís que l’any vinent, també segons el que ja estableix l’Estatut, la Comissió que ha de vetllar per la inversió en infraestructures acordi la metodologia de càlcul de les inversions territorialitzades.

Després que CiU hagués llençat una gran mentida sobre els Pressupostos Generals de l’Estat, sembla que Duran ha convençut Mas que el que més els convé és aparèixer al costat de Zapatero. Montilla ja els havia emplaçat a fer-ho fa dies. Com sempre, arriben tard allà on el PSC feia temps que hi era. I a més ho fan amb una abstenció vergonyant, ni tant sols un vot favorable. I es volen presentar com a salvadors de Zapatero quan els que han votat a favor dels Pressupostos són el PSOE, el PSC, el Partit Nacionalista Basc, el BNG, Coalició Canària i la CHA.

Mentint amb un DVD, escenificant una signatura davant notari, mentint sobre els Pressupostos, amenaçant el Director de TV3, així és com CiU i Mas volen guanyar. Així és com voldrien governar. Però la majoria dels catalans i de les catalanes no volen tornar enrere. Per molts diners, fotos, DVDs i mentides que se’ls llencin a sobre. No volem ni polítiques conservadores, ni polítics poc escrupolosos.

El nostre principal adversari és l’abstenció. Ens ho recorden avui sengles articles de Juan-José López Burniol i José Antonio González Casanova.

Per posar de relleu les falsetats de la campanya de CiU, un equip coordinat per Ernest Maragall ens proporciona dades recollides en un butlletí que porta com a títol “L’escàner”. Aquí us podeu descarregar L’Escàner – número 1. També us podeu descarregar el Programa electoral del PSC però quedeu avisats que es tracta d’un document de 305 pàgines i que pesa més de 4 megabytes.