diumenge, octubre 22, 2006

Tenim la victòria a tocar de dits

Com al llarg de la campanya actualitzo el Diari cada dia, avui diumenge el trobareu més breu que en setmanes anteriors. Però, com cada diumenge, hi trobareu les seccions de Polònia i ZonaWeb+ZonaVídeo.

Avui encara fa rebombori el debat de TV3 de divendres. Es confirma la impressió inicial: la prepotència i l’arrogància de Mas el van fer perdre el debat. Tota la campanya de CiU traspua una supèrbia que és rebutjada per una majoria dels catalans i les catalanes i se’ls està girant en contra. Sobre l’actitud de Mas podeu llegir l’intel·ligent article d’Antoni Puigverd.

Del debat també se’n segueix parlant perquè Montilla va revelar els contactes secrets de Mas amb la cúpula del PP al Parc de Doñana. Sobre això podeu llegir l’article d’Enric Hernández a El Periódico de Catalunya.

La protagonista de la campanya de José Montilla és avui Anna Hernández. Podeu llegir les interessants entrevistes que li fan Joana Bonet a La Vanguardia i Olga Merino a El Periódico de Catalunya.

Però avui destaca per sobre de tot l’enquesta de l’Instituto Opina publicada per El País. Tot i que s’ha de llegir sencera, us en destaco algunes de les dades més significatives.

Estimació de vot: CiU, 30% (el 2003, 30.9%); PSC, 30% (el 2003, 31.2%); ERC, 13% (el 2003, 16.4%); PP, 10.5% (el 2003, 11.9%); ICV-EUiA, 10.5% (el 2003, 7.3%).

Escons: CiU, 45 (-1); PSC, 42-43 (=/+1); ERC, 20 (-3); PP, 14 (-1); ICV-EUiA, 13-14 (+4/+5).

Valoració dels candidats: Mas, 5.25; Montilla, 5.01; Carod, 4.14; Piqué, 3.49; Saura, 5.11.

Valoració dels partits: CiU, 5.28; PSC, 5.37; ERC, 4.23; PP, 2.75; ICV-EUiA, 5.02.

Candidat que creu que guanyarà: Mas, 48.9; Montilla, 23.7; Carod, 0.8; Piqué, 1.3; Saura, 0.4.

Candidat que voldria que guanyés: Mas, 30.8; Montilla, 28.6; Carod, 8.5; Piqué, 5.9; Saura, 6.2.

Partit que creu que guanyarà: CiU, 54.3; PSC, 21.8; ERC, 0.9; PP, 1.4; ICV-EUiA, 0.2.

Partit que voldria que guanyés: CiU, 30.1; PSC, 29.6; ERC, 9.9; PP, 6.9; ICV-EUiA, 5.7.

De l’acte d’ahir a Lleida voldria subratllar algunes coses. El gran ambient que hi havia (1.600 persones al poliesportiu d’Els Mangraners). El rebuig de Zapatero a l’estrambòtica proposta del carnet per punts pels immigrants feta per Artur Mas. Els elogis de Zapatero a Montilla: “no le hace falta ir al notario para que la gente confíe en su palabra”, “a él no le ha enchufado nadie, todo se lo ha ganado a pulso”. El repte de Montilla: “Als que em demanen que governi sense hipoteques els dic: vull governar com Zapatero, amb diàleg i acords però sense pactes que em lliguin de peus i mans. I això depèn del resultat electoral. Per això demano un vot massiu el proper 1 de novembre”. I l’esforç de Pasqual Maragall per arribar al final de l’acte i poder saludar els assistents.

Avui Zapatero escriu un article a El Periódico de Catalunya commemorant el 30 aniversari de la fundació del Grupo ZETA per Antonio Asensio Pizarro.“Perles” del programa emès el 19 d’octubre, resum crític realitzat per Núria Iceta

LES PERLES
- El President (impagable amb el batí) fent-se l'orni amb la Manuela i el Montilla que fan un "porta a porta": "Bé, si volen parlin amb la meva senyora.... [girant-se] Dianaaaaaaaa" [Montilla als periodistes: "Que això no surti, eh!"]
- Mas (amb una caçadora impossible) en un top-manta amb el DVD de CiU oferint-lo a Montilla: "De los directores de Manipula como puedas"... Montilla és a punt de comprar-lo quan els enganxa Toni Soler!
- El "Cara a Cara" a Antena 3: Tots dos xisclant a mig camí entre Diario de Patricia y Donde estás corazón. Montilla: "Pues tú te liaste en los lavabos del Parlament con Pilar Rahola"
- El "Cara a Cara" a Cuatro: Mas no hi és, és Montilla que va canviant de cadira i a sobre es queixa! "Iñaki, es que aquí el debate va muy de-PRISA"
- El "Cara a Cara" a Telecinco tipus Salsa rosa. Mas: "Montilla tuvo un lío primero con Antonia San Juan y luego con Bibi Andersen"
- Acebes posant-li uns guants de boxa a "Chusep" Piqué per si el tornen a atacar i apretant-li la corbata fins a escanyar-lo... "Se ha puesto rojo como en sus años mozos"... "¿Dónde estaban los Mocos de Escuadra?"
- L'espot electoral dels Ciutadans pel Canvi... en el taxi ;)
- ZP buscant candidat a l'alcaldia de Madrid... Bono el rebutja i en un inversemblant atac de discreció surt per la finestra per fugir dels fotògrafs... després de la trompada [ZP a Toni Soler: "¿Se ha hecho daño? Ah, que había un colchón... vaya, ya me había hecho ilusiones"] ZP està pensatiu davant de Toni Soler que ja s'ho ensuma... "Ya lo tengo, Joan Clos, voy a llamarlo ambsense deturador"
- Toni Soler a Albert Om (Sr. Tom, segons Montilla): "A vosaltres us donen consignes??"
- El President després de veure l'entrevista al Conseller Nadal diu: "Ara entenc perquè s'endarrerien les obres"
- De nou el President, en el seu monòleg final, orgullós de ser el prota d'una pel·li d'un milió de còpies... encara que sigui el dolent: "Hi ha dolents amb carisma, com Aníbal Lechter.... era un pèl malparit però tothom el trobava encantador... com ZP!"
EL PITJOR
- El millor cuiner del mong prepara uns llibrets de llom amb verduretes davant un inspector de l'Agència Catalana de Consum a qui va trinxant a mesura que avança el plat. Com que no té barret de cuina es posa un barret mexicà i a la pregunta sobre la denominació d'origen ell respon "De Hospitalet!!!... ah, del porc, volia dir?"
EL MILLOR
- Sense cap mena de dubte i postulant-se fermament a El millor de la temporada... l'entrevista a Joaquim Nadal o 24 h a TV3. Comença la Terribas i davant la pregunta "Ja saben amb qui pactaran si guanyen?" en Quim s'embolica com el mestre de les subordinades que és i xerra i xerra i xerra... durant la Terribas... i més enllà.... fins el Cuní al matí.... l'Om a la tarda.... i de nou amb la Terribas. La resposta acaba finalment amb un "ni punyetera idea". Impressionant el desplegament del gag amb el Conseller assegut a la cadira de rodes, empès pels passadissos de TV3 (Podeu repescar el video a www.tv3.cat/3alacarta, jo no tinc paraules...) ÁNIMO KIN!!
LA PICADA D'ULLET
- El Toni Soler amb un munt de cronòmetres per complir les indicacions de la Junta Electoral i el minutatge dels polítics.... l'únic que se'n sap sortir bé és en Saura que es cola en el micro fent-se passar per... Mourinho! i parlant de tenir Iniciativa
KA FORT
- Franco amb la Fórmula 1. Diu que té el cor dividit "es un decir porque es de piedra, y más ahora" entre Alonso, que és espanyol dels que li agraden, i Schumacher, que és alemany "como mi amigo Hitler"... "Yo mismo fui buen deportista con la escopeta al hombro.... lástima que los fusilamientos no se consideraran deporte olímpico"
SURREALISTA
- Mas deixa ZP al llit després d'una nit de passió com un amant furtiu... ZP: "Nunca me haces moicsaines" Mas: "Hasta las elecciones ya no nos veremos.... jamás te mentí.... esto es así.... durante la campaña diré cosas de ti que no te van a gustar... pero cuando diga ZP no ha cumplido sus promesas querré decir que la próxima vez lo haremos sobre una mesa" Comorrrrrrrrrr?
SOPORÍFER
- L'enquesta sobre intenció de vot al carrer, amb preguntes que eren com els problemes de Jaimito o concursos d'endevinar pel·lícules: Dino-Saura... quin horror, zzzzzzzzzz
ELS ACUDITS DEL MATÍAS
- En la alineación del Barça sólo faltará Etoo... y lo otro.
- El Papa lluint la segona equipació (tot i que jugava a casa) en groc per rebre un imant, de blanc, davant de qui es vol disculpar...ZW núm. 57 Recomanació d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.


http://www.epolitics.com

Online Politics 101
Un manual bàsic per al desenvolupament de campanyes polítiques a Internet que tracta sobre tots aquells aspectes bàsics que s’han de tenir en compte a l’hora d’utilitzar la xarxa com una eina política. El seu autor, Colin Delany, parla de diferents aspectes relacionats amb la utilització de les eines que s’ofereixen a Internet, els blocs i la relació amb els bloggers i els mitjans de comunicació, el posicionament en els cercadors, les campanyes virals, l’ús de Flickr, MySpace o YouTube, les llistes d’e-mail, el fundraising, el video i l’animació, etc. Un document senzill i pràctic que podeu consultar des de la pàgina web d’e-politics.com (descarregant el document pdf o bé consultant cada capítol per separat que, a diferència del pdf, amplia la informació oferint enllaços diversos).

Altres publicacions i estudis d’interès es poden consultar a la pàgina de l’Institute for Politics Democracy & Internet (IPDI). Aquest és un dels centres pioners en l’estudi dels efectes d’Internet en la política, que produeix materials diversos de manera periòdica, així com la Conferència Politics Online, que té prevista la seva 14ª edició en el mes de març de 2007. I, en concret sobre els blocs, i el seu ús en la política, us recomano: Acción política. Tecnología. Web 2.0. Blogs. 2. El papel del político, per Juan Freire.

ZV (Zona Vídeo). Per acabar, referenciar la pàgina de MobuzzTV, un clar exemple de que la TV online s’està imposant com a nova alternativa per estar al dia. Es un vídeoblog amb distribució multiplataforma, on els programes es poden veure a qualsevol hora i a qualsevol lloc, a través d’un ordinador, via web, etc. i, també, per diferents dispositius mòbils: telèfons, iPods, PSP's. Des del seu inici, l’any 2005, ha produït més de 750 programes sobre actualitat, tecnologia, cibercultura i noves tendències. Precisament sobre l’ús polític de la cultura audiovisual a la xarxa, he escrit el meu últim article: Política y cultura audiovisual en Internet.