dilluns, octubre 23, 2006

Sols el vot al PSC garanteix un govern progressista

Crec que el primer cap de setmana de la campanya ha marcat un tombant decisiu. L’agressiva campanya de CiU se’ls ha girat en contra, en posar de relleu la vessant més antipàtica i prepotent d’Artur Mas. És probable que la xuleria de l’equip Mas-Madí sigui el factor que més mobilitza l’electorat progressista. Com és possible deixar que et porti la campanya un senyor que es dedica a amenaçar al Director de TV3? (“només li queden tres Telenotícies”, Madí dixit). Aquesta prepotència allunya també una part de l’electorat tradicional de CiU, que rebutja la política destructiva de l’equip de Mas. No contents amb el DVD, ara utilitzen caricatures dels seus adversaris per a criticar-los en els seus anuncis de premsa. Després van dient que tothom està contra ells, quan ells han desqualificat a tort i dret fins a quedar definitivament aïllats.

Molts comentaristes segueixen fent-se ressò del debat a TV3. Jo prometo no fer-ho més, acceptant definitivament la doctrina del mestre Ferran Monegal. Espero complir perquè també havia pensat no parlar més d’escenaris post-electorals i de pactes, però la lectura de l’article d’avui de Joan Tapia a El Periódico em fa desdir-me.

No us perdeu l’entrevista a Jordi Petit publicada avui pel diari El Mundo.

Avui, novament, José Montilla fa una crida al vot massiu a les candidatures socialistes. Aquí teniu un fragment de la seva intervenció:

En aquesta campanya, Votar socialista val per dos. Garanteix un govern d’esquerres i garanteix un govern sòlid.

Jo demano als votants d’esquerres que garanteixin amb el seu vot un govern progressista votant PSC

Perquè Catalunya es juga molt el proper dia 1. Es juga el model de país. Es juga fer un país per a la gent mirant al futur o un país que mira les essències, que mira al passat.

Ens juguem tenir un govern de dretes, arrogant i que només pensa en la seva imatge, o un govern d’esquerres dialogant que només pensa en la gent del país.

Jo demano a tots els catalans i totes les catalanes que no volen tornar enrera, a tots i totes que volen que el proper dia 1 un socialista sigui al capdavant de la Generalitat que votin. Que votin massivament les llistes socialistes.

Demano un vot massiu a les llistes del PSC, perquè votar PSC es votar dos cops. El vot socialista en té un doble valor.

Perquè el vot socialista és la garantia d’un govern progressista i al mateix temps és la garantia d’un govern sòlid, solvent, seriós i amb projecte de futur.

Demano un vot massiu a les llistes socialistes perquè només amb una ample victòria podrem governar amb les menys hipoteques possibles. Només amb una ample victòria socialista tindrem garantia de tenir
· un govern que governa,
· un govern que tirarà endavant projectes ambiciosos de país,
· un govern que tindrà la solidesa suficient per afrontar els reptes que tenim com a país,
· i un govern que podrà treballar amb eficàcia per a la gent del país.

Catalunya es mereix un gran futur. I aquest gran futur no es pot permetre perdre ni un sol vot dels que no volen tornar enrera, dels que no volen un govern arrogant, prepotent on la insídia, la mentida i la manipulació siguin la seva forma d’acció política.

Demano a tots els votants de CiU que estan farts de la supèrbia del senyor Mas, que estan farts d’una forma de fer política que està molt lluny de la gent del país, que ens facin costat. Que votin socialista com a garantia de fer una política diferent.

I demano als votants de l’esquerra plural de Catalunya que també ens facin costat. Perquè només una ample victòria socialista és la garantia de tenir un govern progressista a Catalunya. Només una ample victòria socialista és la garantia de tirar endavant les polítiques socials properes a la gent. Els demano que amb el seu vot garanteixin un govern progressista votant PSC.