dissabte, octubre 28, 2006

Mas perd els papers

Avui escric el diari a Tarragona. He assistit al gran acte electoral celebrat al Camp de Mart, omplert de gom a gom per 1.800 persones. Hi han intervingut Pep Fèlix Ballesteros (el nostre candidat a Alcalde), Xavier Sabaté (Conseller de Governació i cap de llista de la demarcació de Tarragona), José Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero. L’acte ha estat d’allò més bé, amb intervencions que han aixecat l’entusiasme de la gent i la sensació que l’onada socialista va creixent i s’imposarà el proper dia 1 de novembre.

Ahir es va produir una altra novetat en la campanya dels nostres adversaris. Recordeu que primer va ser Jaume Matas el que va anunciar la gran complicitat CiU-PP? Deia Matas que com el PP no és alternativa de govern, ells donarien suport a un govern de CiU. Ho va fer en una entrevista a La Vanguardia. Després va ser Pedro J. Ramírez qui va afirmar sense embuts la seva preferència per Artur Mas. Doncs ahir, segons la lògica de “no hay dos sin tres”, va ser Aleix Vidal-Quadras el que es va pronunciar per un acord entre PP i CiU en unes declaracions recollides per l’agència EFE. Per cert, l‘Ajuntament de Tarragona està governat per l’aliança CiU-PP.

Mentrestant, un Artur Mas visiblement nerviós afegia a la seva prepotència habitual una deriva autoritària, amenaçant amb una “ferida social” si CiU obtingués més escons i no governés, i va dubtar de la legitimitat democràtic d’un govern format en aquestes condicions. És a dir, un cop més, ha posat en dubte la legitimitat de l’actual Govern de la Generalitat i, com ahir mateix ja subratllava José Zaragoza, semblava seguir l’estela d’Andrés Manuel López Obrador, candidat frustrat a la Presidència de Mèxic, intentant desconèixer les normes del sistema polític i electoral. Segons Mas serien ilegítims els governs de Galícia o Suècia. O ho serien també els governs municipals de Cerdanyola del Vallès, Molins de Rei o Esparreguera. Sembla mentida que els que han bloquejat durant 25 anys l’aprovació de la llei electoral catalana, ara pretenguin canviar el sistema polític català que passaria de ser un sistema parlamentari a un sistema presidencial. Llegiu l’article de Ferran Gallego sobre aquesta polèmica.

Avui Mas s’ha fotografiat amb Joan Laporta, President del F.C. Barcelona. El Barça ha hagut d’aclarir després que la foto no implica suport polític o electoral. L’obsessió de Mas per les fotos comença a ser malaltissa.

També a El Periódico de Catalunya, el Conseller d’Ensenyament i candidat del PSC a la circumscripció de Girona, Joan Manuel del Pozo, escriu un interessant article sobre la situació de l’ensenyament a Catalunya.

Aquesta tarda míting a Cornellà. No hi faltaré. Recordo amb afecte la meva tasca de regidor quan Montilla em va oferir ser portaveu del Grup Municipal Socialista d’aquella ciutat. La feina feta per Montilla a l’Ajuntament de Cornellà, la Diputació de Barcelona i el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, l’avalen sobradament com a gestor rigorós i progressista. Els que vulguin un govern progressista i seriós i la derrota de CiU, han de votar socialista, l’única garantia d’assolir aquests objectius. Montilla President!