dimarts, octubre 24, 2006

El pas de l'equador

Avui, enquesta de GESOP a El Periódico de Catalunya. Ras i curt, CiU encara va per davant però la distancia amb el PSC s’escurça de forma molt significativa. Si les enquestes de GESOP de setembre i de l’11 d’octubre assenyalaven una distància de cinc punts entre CiU i PSC, la publicada avui redueix aquesta distància a 3 punts. Això mateix passa amb les preferències entre Artur Mas i José Montilla. El setembre la distància era de 14,7 punts, l’11 d’octubre era de 9,5 punts i avui és de 6,5 punts. Les dades de l’enquesta són les següents: Intenció directa de vot: CiU, 23,6%; PSC, 24,7%; ERC, 11,4%; PP, 4,1%; ICV-EUiA, 8,2%. Estimació de vot: CiU, 32%; PSC, 29%; ERC, 13,2%; PP, 11,3%; ICV-EUiA, 10,5%. L’atribució d’escons és la següent: CiU, 47-49; PSC, 39-41; ERC, 19-20; PP, 14-15; ICV-EUiA, 12-13. No us perdeu els anàlisis d’Angels Pont, directora de GESOP, i de Joan Tapia.

Sembla evident que la campanya prepotent de David Madí, en subratllar la vessant més antipàtica i arrogant d’Artur Mas, està perjudicant seriosament les possibilitats de CiU. Ja fa bé Duran Lleida quan insisteix una i altra vegada en les reunions internes de CiU en la necessitat d’humilitat i no donar per feta una victòria que és encara lluny. De fet, cada dia està més lluny.

És especialment important que el nostre missatge arribi a tots els racons de Catalunya: votar Montilla és assegurar un govern progressista i seriós, és assegurar que Catalunya no torni enrere.

Avui us recomano la lectura de la crònica de Jordi García-Soler a El Plural.com, una visita a la zona de Vídeos del lloc web del PSC i la lectura de la primera part de l’anàlisi dels compromisos de Mas continguda a L’escàner – número 3.